dijous, 2 d’abril del 2009

4.000 persones amb dificultats rebran 6,8 tones d’arròs de Caixa Sabadell a través de la Fundació Banc dels Aliments

Sabadell. El president de Caixa Sabadell, Salvador Soley i Junoy, ha lliurat aquest matí 3.572 quilos d’arròs al president de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, Antoni Sansalvadó i Tribó. La donació alimentarà unes 4.000 persones del quart món a un àpat per persona través d’unes 300 entitats benèfiques de l’àrea de Barcelona –entre les quals, les sabadellenques.
El lliurament s’ha fet dins la jornada de recollida d’aliments coorganitzada per les dues entitats a Sabadell. Repartit en sis palets, el conjunt dels productes alimentaris arribarà al vespre al Banc dels Aliments dins el camió que n’haurà rebut les donacions durant tot el dia.
De fet, l’Obra Social Caixa Sabadell va comprometre’s a l’inici de l’enquesta "Quant pesa la teva opinió?", l’estiu passat, a donar al Banc dels Aliments un quilo d’arròs per cada qüestionari emplenat rebut –concretament, 2.046. L’entitat d’estalvis va ser pionera a l’hora de vincular la participació en una enquesta amb el suport als qui passen fam, una iniciativa sense precedents.
Ara, però, atès l’escàs estoc actual de l’organisme per la crisi, Caixa Sabadell ha decidit afegir 1.526 quilos d’arròs als 2.046 corresponents a les respostes rebudes i organitzar la jornada d’avui amb el banc per obrir el lliurament a tota la ciutadania. Últimament el banc ha vist augmentada la demanda d’aliments en un 25%, però, en canvi, les aportacions que rep no han crescut.
A aquestes quasi 3,6 tones d’arròs se sumaran els quilos de llegums secs, pasta o arròs aportats durant tota la jornada pels ciutadans, les entitats, les escoles i els empleats de Caixa Sabadell. Els treballadors de les oficines de la caixa d’estalvis a tot Catalunya i dels seus serveis centrals hi faran arribar les seves aportacions gràcies a la col·laboració voluntària d’empleats jubilats o actius.
D’altra banda, durant tota la jornada, voluntaris del Banc dels Aliments n’expliquen la tasca als grups escolars. L’Obra Social Caixa Sabadell dóna suport al banc des del 1996; d’aleshores ençà, li ha aportat 32.719 euros per a les seves activitats, incloent-hi el canvi de domicili.