dilluns, 6 d’abril del 2009

L'Ajuntament de Terrassa obre la convocatòria per participar al Festival de Curtmetratges Baumann V.09

Terrassa. Amb l'objectiu de continuar potenciant la cultura audiovisual i oferir als joves creadors un espai per desenvolupar el seu potencial professional i artístic, l'Ajuntament de Terrassa ha convocat una nova edició del Festival de Curtmetratges Baumann. Aquest any, se celebra la novena edició del festival, que tindrà lloc entre el 4 i el 19 de setembre.
El període per inscriure's i presentar treballs finalitzarà el pròxim 5 de maig per a les obres realitzades els anys 2007 i 2008, mentre que les produccions d'aquest mateix any es podran lliurar fins el 2 de juny (excepte distribuïdores i escoles audiovisuals). Les inscripcions es poden fer per correu postal a la Casa Baumann o via on-line a
www.festivalbaumann.com. Tots els curtmetratges que es presentin seran sotmesos a una selecció per part d'un comitè, que s'encarregarà d'elegir els treballs que participaran en la secció de competició. La decisió d’aquest comitè de selecció es donarà a conèixer als participants a partir del 31 de juliol.
Les bases del festival Baumann V.09 estableixen que hi poden participar persones realitzadores, productores i/o directores nascudes o residents a qualsevol de les Comunitats Autònomes de l’Estat espanyol, entre 1974 i 1993, de forma individual o en grup. Aquest certamen s'adreça a escoles d’audiovisuals, productores professionals i no professionals com a distribuïdores de curtmetratges i outsiders fora de la indústria audiovisual. L'objectiu és mostrar les tendències narratives audiovisuals joves, ja siguin propostes de joves emergents com de persones consagrades dins del sector.
La durada màxima de l'obra serà de 30 minuts (incloent els crèdits) i haurà d'adscriure's a una de les sis categories establertes: ficció (cinema), ficció (vídeo), animació (cinema i vídeo), experimental i/o video-art (cinema i vídeo), documental (cinema i vídeo) i videoclip. Els autors nascuts o residents a Terrassa també podran optar al Premi de Millor Curt Local.
Els curtmetratges que es presentin al festival Baumann v.09 han d'haver estat produïts amb posterioritat a l'1 de gener de 2007. Pel que fa a l'idioma, poden estar realitzats en qualsevol llengua oficial del territori espanyol. En el cas que estiguin produïts en una altra llengua, hauran d'estar subtitulats en castellà o català. Cada autor podrà presentar un màxim de dues obres, garantint que la seva participació en el festival no afecti els drets d'autors de terceres persones. No s’admetran produccions presentades en anteriors edicions del festival ni treballs de caràcter publicitari d’una empresa o indústria, a excepció dels videoclips. S’exclouran automàticament les obres que promoguin o suggereixin postures denigrants per l’ésser humà.
L’adjudicació dels premis es determinarà mitjançant un jurat popular, amb la qual cosa resultarà guanyador el curtmetratge que hagi rebut un major percentatge de vots. S'atorgaran un total de 13 premis: un primer premi (dotat amb 1000€) i un segon premi (dotat amb 300€) per a cadascuna de les sis categories existents, i un únic premi de 1000€ per al Millor Curt Local (cinema i vídeo). Tots aquests premis s'acompanyen d'un trofeu. La cerimònia de lliurament dels premis i la projecció de les obres guanyadores tindrà lloc el pròxim 19 de setembre al Cinema Catalunya.