dimarts, 28 d’abril del 2009

Es prenen mesures per reduir la plaga de coloms

Palau-solità i Plegamans. La regidoria de Salut Pública ha culminat una actuació encaminada a foragitar la nombrosa colònia de coloms que s’havia instal·lat sota la coberta del pavelló poliesportiu vell, on s’hi aixoplugaven i niaven.
L’actuació ha consistit en la instal·lació d’unes xarxes per tal d’evitar els forats o amagatalls on s’instal·len aquestes aus per tal de niar. L’objectiu principal és, doncs, minimitzar l’impacte negatiu d’aquests ocells sobre les persones i el medi urbà. Aquest pla de millora va dirigit a evitar els sorolls, l’acumulació d’excrements i brutícia, les deficiències de salubritat (risc de transmissió de malalties als éssers humans) i evitar també la degradació del patrimoni arquitectònic (deteriorament de façanes, terrasses, baranes...).
Amb aquestes xarxes es busca impedir l’accés de la colònia a aquest punt de nidificació i així millorar les condicions de salubritat d’aquest indret.
La col·laboració de la ciutadania és molt important en el control de coloms. La seva col·laboració és imprescindible per tal que les accions de l’administració siguin del tot efectives. És molt important que els ciutadans evitin alimentar als coloms de forma voluntària.