dimarts, 7 d’abril del 2009

Els veïns del Centre afectats pels talls de carrers per les obres del FEIL tindran un 30% de descompte en els aparcaments d’ús públic

Sabadell. Els veïns del Centre de Sabadell afectats pels talls de carrers provocats per les obres finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) tindran un 30% de descompte en els abonaments mensuals de cinc dels aparcaments d’ús públic d’aquest barri: Fira Sabadell, Horta Novella, Imperial, Fitisa -a la plaça de Joan Oliu- i el de la plaça del Doctor Robert.
Des de finals d’abril i fins el proper desembre, en aquesta zona del centre de la ciutat es faran diferents actuacions, ja sigui arranjant, ampliant i urbanitzant voreres i carrers, eliminant barreres arquitectòniques o bé urbanitzant i millorant espais públics. Pel que fa als carrers que tindran una transformació important destaquen el d’Àngel Guimerà, del Sol, Llobet, Montserrat, les Planes, Sant Pau —entre aquesta darrera via i Cervantes— i Espirall.
Així mateix també s’actuarà als carrers de Lacy, de Concepció, de Jardí, de Riego, de Sallarès i Pla, de Sant Oleguer, de la Font Nova, de Narcisa Freixa i de l’Escola Pia, entre els carrers de l’Estrella i de Corominas. A tots aquests carrers, s’ampliarà l’amplada de les voreres i es renovarà el ferm de la calçada per tal de millorar l’accessibilitat dels vianants.
El calendari d’obres s’engega el proper 21 d’abril amb l’ampliació de voreres del carrer de Sant Pau i de l’Espirall, entre els carrers de les Planes i de Cervantes, i l'eixamplament de voreres i renovació de la calçada dels carrers de Lacy, de Riego i de Sant Oleguer.
Aquestes obres suposaran diversos talls de trànsit que poden coincidir amb el temps i, per tant, els veïns del Centre que vulguin accedir als seus habitatges tindran els guals afectats. Per tal de facilitar-los l’aparcament, les empreses concessionàries dels cinc aparcaments citats i l’Ajuntament han acordat el descompte del 30% en els abonaments mensuals.