dimecres, 22 d’abril del 2009

El Director General per al Desenvolupament de la Societat de la Informació del Ministeri d’Indústria visita Castellar

Castellar del Vallès. El Director General per al Desenvolupament de la Societat de la Informació del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, David Cierco, ha visitat aquest matí Castellar del Vallès per tal de conèixer de prop el projecte d’Espai Cívic de la plaça Major. L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i el regidor de Societat del Coneixement, Òscar Lomas, han presentat a Cierco la proposta d’aquest nou equipament estratègic de la vila, les obres del qual han començat recentment, i que integrarà entre d’altres aspectes un centre de coneixement en noves tecnologies.
Per tal de finançar la construcció i la posada en marxa de l’equipament durant els dos primers anys, l’Ajuntament ha presentat el projecte de centre de coneixement a la convocatòria d’ajuts del Plan Avanza 2, oberta per la Secretaria d’Estat de Telecomuniacions i per la Societat de la Informació. La intenció és assolir una nova font de finançament de l’edifici de la plaça Major, que integrarà diverses aules d’informàtica i de formació, telecentre i xarxa wi-fi. Segons el regidor Òscar Lomas, el projecte respon a la voluntat d’impulsar “un nou model de ciutat innovadora, on el capital principal sigui el coneixement”. L’objectiu final és que aquest nou centre de referència actuï gràcies a l’ús de les noves tecnologies, com un Living Lab, és a dir, com “un centre que permeti l’interacció entre la societat, les empreses i el món acadèmic en la generació per part de la ciutadania de noves propostes d’innovació que puguin tenir una repercussió positiva en l’economia del municipi”, afegeix Lomas.
Altres àrees d’actuació del projecte són facilitar l’accés de la ciutadania a les noves tecnologies, crear entorns d’experimentació de nous serveis i productes i oferir suport a nous emprenedors. L’equipament també apostarà per impulsar programes de promoció econòmica, de formació i treball, d’oci i envelliments actius.
En cas d’obtenir aquest ajut, l’Ajuntament assoliria d’una banda, una subvenció durant el dos primers anys per al funcionament del servei i, de l’altra, un crèdit sense interessos per a finançar la construcció i l’equipament tècnic. En la seva visita, Cierco s’ha acostat fins a la plaça Major per veure in situ el projecte de l’Espai Cívic, els treballs del qual es preveu que finalitzin durant el primer semestre de 2010.