dimarts, 28 d’abril del 2009

Es reordena el trànsit de la plaça del Pi-pi, on han començat les obres de remodelació finançades pel FEIL

Sabadell. Les obres de remodelació de l’espai públic situat a la confluència entre els carrers de les Valls, Calderón i Gràcia, coneguda popularment com la plaça del Pi-pi, incloses al Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), comporten una redistribució en el trànsit del Centre. A més a més, l’ampliació de les voreres de diferents carrers del Centre de la ciutat finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) suposen, des del dilluns, uns altres canvis al trànsit als carrers de Lacy i de l’Espirall.
En el cas de la plaça del Pi-pi, s’ha restringit el trànsit al seu voltant i només es podrà circular per accedir als guals i a l’aparcament de la zona de vianants del carrer de Gràcia.
Amb la remodelació de la plaça del Pi-pi, s’ampliarà l’espai per a la circulació dels vianants i es donarà protagonisme als dos pins que presideixen la plaça amb una base de fusta i una nova il·luminació. A més a més, es crearà una font lineal que farà de frontera amb el carrer de Calderón.
En el cas de l’ampliació de les voreres, dilluns comencen les obres en dos trams: als carrers de Sant Pau i l’Espirall; Sant Oleguer (entre Lacy i Bosch i Cardellach), Riego i Lacy. El carrer de Lacy queda tallat entre els carrers de Narcís Giralt i de Turull. Als vehicles rodats es recomana el itinerari alternatiu següent: carrers de Sant Pere, Sol, Lacy, Narcís Giralt, Alfons XIII, Tres Creus i Blasco de Garay.
Per una altra banda, el carrer de l’Espirall queda tallat entre els carrers de Sant Pau i Ferran Casablancas. L’itinerari alternatiu recomanat passa pels carrers de Migdia i els vehicles poden girar cap als carrers de Ferran Casablancas o d’Avellaneda. Des de l’Ajuntament s’informa que el tram del carrer del Migdia entre Avellaneda i les Planes és una via sense sortida i que, per tant, no s’hi ha d’accedir.
Des de finals d’abril i fins al proper desembre, en aquesta zona del centre de la ciutat es faran diferents actuacions, ja sigui arranjant, ampliant i urbanitzant voreres i carrers, eliminant barreres arquitectòniques o bé urbanitzant i millorant espais públics. Pel que fa als carrers que tindran una transformació important, destaquen Àngel Guimerà, del Sol, Llobet, Montserrat, les Planes, Sant Pau —entre aquesta darrera via i Cervantes— i l’Espirall.
Així mateix, també s’actuarà als carrers Lacy, Concepció, Jardí, Riego, Sallarès i Pla, Sant Oleguer, Font Nova, Narcisa Freixa i Escola Pia, entre els carrers Estrella i Corominas. A tots aquests carrers, s’ampliarà l’amplada de les voreres i es renovarà el ferm de la calçada per tal de millorar l’accessibilitat dels vianants. S’utilitzaran materials de pavimentació de qualitat que dotin els carrers de personalitat i singularitat i, al mateix temps, es potenciarà l’aspecte cívic.
Aquestes obres suposaran diversos talls de trànsit que poden coincidir amb el temps i, per tant, els veïns del Centre que vulguin accedir als seus habitatges tindran els guals afectats. Per tal de facilitar-los l’aparcament, l’Ajuntament i les empreses concessionàries dels aparcaments de Fira Sabadell, Horta Novella, Imperial, Fitisa —a la plaça de Joan Oliu— i el de la plaça del Doctor Robert han acordat un 30% de descompte en els abonaments mensuals.