dilluns, 27 d’abril del 2009

Unes 2.500 persones visiten la Mostra d’Oficis Artesans

Castellar del Vallès. Unes 2.500 persones van visitar diumenge la Mostra d’Oficis Artesans de Castellar del Vallès, ubicada a l’Espai Tolrà. En total, 43 artesans d’arreu de Catalunya van mostrar les tècniques d’elaboració de 31 oficis. Així, entre els oficis representats en aquesta edició de la Mostra, una proposta que se celebra a la vila cada dos anys des de 1983, s’hi van poder veure els de puntaire, mosaicista, esparter, escultor tallista, corder, filador, tapisser, tintorer, vitraller, courer, espardenyer, joier, enrexeitador, neuler, luthier o ceramista.
A banda de la representació de cadascun d’aquests oficis, la Mostra d’enguany comptava també amb diferents activitats que es van dur a terme durant tot el dia tant a l’Espai Tolrà com a la plaça de la Fàbrica Nova. D’una banda, diversos tallers: de pintura i dibuix de vidre, d’elaboració d’espardenyes tradicionals en miniatura, de rakú i de cuir, a càrrec, respectivament, de Ramon Nualart, Josep Carreras, Mercè Trabal, Joan Mundet i Marc Giménez, i també de l’empresa Nquart. També es va poder veure una demostració de la construcció d’un forn de llenya per coure ceràmica, a càrrec de Joan Mundet i Mercè Trabal i una exhibició del torn, a càrrec de Mercè Trabal i Marc Giménez.
La Mostra, a més, incloïa altres activitats com la setena edició de l’Aplec de Traçuts, organitzat pel Moviment de Colònies i Esplai, o la Roda de Ball de Gitanes, amb la Cobla La Nova del Vallès.
La inauguració oficial de la Mostra va comptar amb la presència de l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, la regidora de Cultura i Lleure, Pepa Martínez, i la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Gemma Boix.