dilluns, 27 d’abril del 2009

La inauguració de la Biblioteca del Nord reuneix centenars de ciutadans i ciutadanes

Sabadell. Nombrosos ciutadans i ciutadanes s’han donat cita a la ronda de Navacerrada per assistir a les activitats programades per a la inauguració de la Biblioteca del Nord. L’equipament ha celebrat la seva posada en funcionament amb diverses propostes literàries i lúdiques, adreçades a tot tipus de públic, que continuaran aquesta tarda. A l’acte institucional d’inauguració han assistit l’alcalde, Manuel Bustos, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras i el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué.
Situada a la ronda de Navacerrada, 60, la Biblioteca del Nord és la segona més gran de Sabadell, després del Vapor Badia. Compta amb més de 2.400 metres quadrats i un fons documental inicial de 25.000 documents en diferents suports (llibres, partitures, CD, DVD, CD-ROM, DVD-ROM, etc.). La construcció de l’equipament ha comportat una inversió de 4,5 milions d’euros finançats per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona i comptant també amb la implicació de la Generalitat.
Els ciutadans i ciutadanes podran gaudir a la biblioteca de servei d’informació i assessorament, préstec i també préstec interbibliotecari, accés a Internet i ofimàtica a través dels ordinadors disponibles i també accés Wi-Fi, activitats culturals i de foment de la lectura, visites guiades i sala d’estudi. A més a més, hi haurà altres serveis específics com per exemple els adreçats especialment a la comunitat educativa.
Entre les activitats, n’hi haurà tant d’adreçades al públic infantil —com L’Hora del conte, Ballmanetes o El cau dels somnis—, com també conferències, recitals, lectures, etc., adreçades al públic juvenil o adult. La nova Biblioteca del Nord estarà oberta de dilluns a divendres de 4 de la tarda a 9 del vespre. Els dijous obrirà de 10 del matí a 9 del vespre de forma ininterrompuda i els dissabtes de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 a 8 de la tarda.
A la seva intervenció, l’alcalde Manuel Bustos, ha subratllat que “aquest nou equipament posa a disposició de tothom el coneixement i la cultura. A més, aquesta nova biblioteca ha de convertir-se en un espai de convivència, per aprendre, per compartir... en una zona de la ciutat que està en plena transformació amb el pavelló del Nord, la construcció de Metro Sabadell o la millora de places, entre d’altres actuacions”.
Per la seva part el conseller Tresserras ha comentat que “aquest equipament és fruit de l’esforç conjunt, però sobretot de l’esforç de l’Ajuntament de Sabadell; un esforç que es basa en posar a l’abast de tothom la cultura i la formació, i hom fem des d’espais públics com aquest”.
En aquest mateix sentit, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué ha explicat que “tot i estar immersos en una crisi econòmica mundial les biblioteques de Catalunya són equipaments amb un gran èxit d’usuaris. Precisament, el seu ús s’ha incrementat en un 16% en el darrer any”.