dilluns, 6 d’abril del 2009

La plaça de Catalunya disposarà de la major àrea de jocs infantils del municipi

Castellar del Vallès. La plaça de Catalunya, un dels espais públics més grans del nucli urbà, serà objecte d’una profunda transformació. A finals del mes d’abril, s’iniciaran els treballs d’adequació que permetran concentrar a la part central de la plaça l’àrea de jocs infantils més gran de tot el municipi.
Amb l’objectiu d’especialitzar els diferents usos, també es construiran una pista poliesportiva i diverses pistes de petanca i s’habilitarà una zona de terrasses a l’aire lliure. D’aquesta manera, tal i com ha explicat el regidor de Projectes Estratègics, Pepe González, “procurarem que la plaça de Catalunya sigui un espai de poble, que doni servei al conjunt de la població, com ja està passant amb la plaça de la Fàbrica Nova o la plaça Major”.
La nova àrea de jocs infantils estarà situada sobre l’actual pista poliesportiva circular de la plaça. Serà la primera de tot el municipi que disposarà d’un paviment de cautxú, de 30 metres de diàmetre, que ofereix una major seguretat davant una eventual caiguda, i estarà adaptada a infants amb deficiències auditives, visuals, psíquiques i motrius.
Sens dubte, però, la principal atracció serà un castell gegant amb jocs combinats, apte per infants de 4 a 10 anys i amb capacitat per a 50 usuaris simultanis. Una altra novetat serà la instal·lació d’un joc d’aigua adreçat a infants majors de 4 anys. Finalment, també s’instal·larà un gronxador de cistella, d’ús múltiple de fins a 8 usuaris de 2 a 10 anys, i que ja ha tingut força èxit a la plaça Major.
Per acabar de completar aquesta gran àrea, els jocs infantils ja existents a les zones properes als carrers de Prat de la Riba i Jaume I es reubicaran també a la part central de la plaça. Una altra actuació destacada a la plaça de Catalunya serà el trasllat de la pista poliesportiva a la plataforma inferior de la plaça, situada entre la graderia i la ronda de Llevant. La nova pista, que tindrà paviment de formigó, tindrà una superfície rectangular de 20 x 40 metres. Comptarà amb quatre cistelles de bàsquet i dues porteries de futbol sala i es pintarà d’acord amb les mides reglamentàries d’aquests dos esports. Aquesta serà, doncs, la zona habilitada per a la pràctica esportiva, donant resposta a la demanda efectuada pel jovent.
D’altra banda, la zona lúdica dedicada a la gent gran s’ampliarà amb la construcció de dues pistes de petanca.