dilluns, 27 d’abril del 2009

XVII Aplec del Mussol

Sant Quirze del Vallès. Dissabte al vespre l’Ateneu de Sant Quirze, l’entitat presidida per Manel Sabés, va lliurar els premis “Mussol de l’any” en el marc del XVII Aplec del Mussol.
Enguany van recaure en el reconegut cuiner Ferran Adrià, qui va enviar un missatge audiovisual agraïnt el guardó, el meteoròleg Francesc Mauri en nom de l’equip de meteoròlegs de TV3, i també van recollir el premi els integrants de Pallapupas, entitat dedicada a donar suport a través del somriure als infants hospitalitzats.
L’acte el va iniciar el periodista Carles Capdevila qui va fer un elogi de la ironia, l’optimisme i el bon humor.
Per la seva part, l'Ajuntament de Sant Quirze del Valles va lliurar també el Premi Mussol de Sant Quirze 2009, que es concedeix des de fa set anys, als regidors i regidores integrants del primer mandat de la democràcia, comprès entre 1979 i 1983. Un record especial per al primer alcalde de la democràcia a Sant Quirze, Enric Abad i Pla, que va traspassar. Un reconeixement per a Mateu Triquell, José Luis Doya, Esteve Valls, Jaume Carbó, Ignacio Rodríguez, Miguel Barragán, José Manuel Parra, Joaquim Canals, Josep Escolà, Anna Maria Pérez, Francesc Ayats i Eustaquio Muelas.
Absències, algunes per decisió pròpia. Després del parlament institucional llegit per l’alcaldessa Montserrat Mundi, als homenatjats se'ls va fer entrega d'una litografia signada per l'artista local Tom Carr.
Els actes del XVII Aplec del Mussol havien de continuar diumenge al matí al Parc de les Morisques, amb la Fira d’Artesans que té com a protagonista la figura del mussol. Si bé en Francesc Mauri no es va voler mullar en la seva predicció per l’endemà, el cert és que va caure un bon xàfec i la majoria d’artesans van decidir marxar.