dijous, 23 d’abril del 2009

Barberà facilita la concessió de crèdits als veïns de La Romànica per rehabilitar els seus edificis

Barberà del Vallès. Dimecres 22 d’abril va ser el dia escollit per a la signatura del conveni entre l’Ajuntament de Barberà del Vallès i la Caixa de Catalunya per a la concessió de crèdits tous als veïns i veïnes del barri de la Romànica, un acte que va estar presidint per l’Alcaldessa de la ciutat, Ana del Frago, i pel representat de Caixa Catalunya, Jordi Soler.
Aquest conveni neix dins el Projecte d’Intervenció Integral de la Llei de Barris de la Romànica, emmarcat en la Llei 2/2004 de Millora de barris i àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial i, una de les línies d’actuació més destacada del programa és la rehabilitació, la conservació, la millora dels edificis i la instal·lació d’ascensors.
Des de l’Ajuntament de Barberà és creu necessari facilitar l’accés al finançament per incentivar les actuacions de conservació i manteniment del parc d'habitatges, i en aquest sentit es va proposar aquesta col·laboració que Caixa Catalunya, sensible a la necessitat, va respondre positivament. Aquesta col·laboració facilitarà l’accés al finançament a les comunitats de veïns en condicions avantatjoses.
A l’acte van assistir més de 60 persones entre veïns i veïnes de les comunitats que estan en tràmit per a la rehabilitació dels seus edificis i, membres de la Comissió ciutadana de seguiment del projecte d’Intervenció Integral de la Llei de Barris.
L’Alcaldessa, Ana de Frago va destacar que Barberà del Vallès és el primer municipi de la comarca que signa un conveni d’aquest tipus i que també destaca l’empenta que els veïns i les veïnes tenen per rehabilitar els seus habitatges. Tanmateix va dir que, donada la situació actual, valora l’esforç econòmic que representa per als veïns i les veïnes assumir el cost de les obres i, que per això s’emprenien accions com ara la signatura d’aquest conveni.
Per la seva banda, el representant de la Caixa de Catalunya, Jordi Soler va destacar la voluntat de donar un servei personalitzat als veïns i estudiar tots els casos per poder oferir les solucions més adequades, segons en va destacar, la flexibilitat del tipus i condicions dels préstecs fan que això sigui possible.