dijous, 2 de juliol del 2009

Alegria continguda davant la davallada de l’atur del mes de juny

Vallès Occidental. Com va passar amb les dades del mes de maig, la Cecot veu amb alegria continguda la davallada de les dades de l’atur del mes de juny donada avui pel Servei General d’Ocupació i demana certa prudència ja que la situació econòmica encara no ha tocat fons. El raonament que justifica aquesta afirmació és la dada d’empreses que en aquests moments es troben en concurs de creditors i amb ERO en suspensió que, probablement, es resoldran després de l’estiu. Al que s’haurà de sumar la finalització dels contractes temporals de la temporada turística.
“Tenim per davant dos mesos molt complicats, el d’agost i el de setembre, i encara no tenim clar què passarà durant aquests mesos i els futurs”, afirma David Garrofé, secretari general de la patronal Cecot. Si bé és cert que hi ha moltes empreses que ja han fet els ajustaments d’estructura necessaris, també és normal, a criteri de la patronal, que si hi ha lleugeres recuperacions a nivell sectorial o d’algun tipus d’activitat, això tingui un reflex directe a les taxes d’ocupació.
Tot i que la secretària general d’Ocupació, Maravillas Rojo, demana tenir en compte la dada de l’atur d’avui com una tendència, la Cecot considera que el nostre país continua perdent activitat econòmica i empreses. El resultat de l’esforç pressupostari de les propostes realitzades fins ara pel Govern, no tenen, a ulls de la patronal, el rendiment i l’eficàcia necessaris i proporcionats. L’esforç vers els resultats, ara per ara, no compensen.