dijous, 2 de juliol del 2009

Comença la Festa Major de Terrassa 2009

Terrassa. Divendres, 3 de juliol, comença la Festa Major de Terrassa 2009, que se celebrarà fins el pròxim 8 de juliol a diferents punts de la ciutat. La lectura del pregó de Festa Major enguany anirà a càrrec del dibuixant terrassenc Sr. Edi.
A continuació, l'alcalde de Terrassa Pere Navarro farà l'obertura oficial de la Festa i actuaran els Gegants de Terrassa, els Bastoners de Terrassa i els Nans de Terrassa. Tot seguit es revelarà un dels secrets més guardats de la Festa Major de Terrassa: el descobriment del Cap-gros de l'any, que reproduirà la imatge d'un dels personatges "capdidats" elegits.
Una de les novetats de la Festa Major d'enguany serà la primera edició de la Festa Major Solidària, que tindrà lloc durant la tarda i nit del diumenge a la Plaça Nova. En aquesta nova aposta confluirà la tradicional fira d'ONGs i entitats solidàries de la ciutat amb una oferta musical de diversos continents, així com activitats per als infants. Hi haurà parades de 38 entitats, moltes més que a les anteriors fires.
La Festa Major de Terrassa 2009 proposa un total de 254 activitats entre el 3 i el 8 de juliol que tindran lloc en més de 50 espais diferents.
A més dels grups terrassencs i dels Gossos, el cartell musical de la Festa Major inclou noms com Rosario, Pegasus, Javier Ruibal, la Salseta del Poble Sec, Feliu Ventura i Fórmula V, a més d’altres actuacions musicals i teatrals de petit o mitjà format i els grups que actuaran durant el "Jove, Tu també pots" al Parc de Vallparadís.
Per als més petits, la Festa Major Infantil proposa diversos espectacles i tota una jornada, dilluns, amb jocs, tallers i actuacions.
Una altra proposta a destacar és l’espectacle pirotècnic H2FOC, diumenge a mitjanit, que segueix la línia encetada l’any passat d’incloure un espectacle de foc la nit de diumenge. H2FOC és una creació de les entitats Bitxo del Torrent Mitger i El Porronet que es podrà veure a la plaça del Progrés.