dimecres, 1 de juliol del 2009

El conseller Baltasar i l’alcalde de Sabadell inauguren el congrés internacional sobre gestió de residus REINNOVA

Sabadell. REINNOVA és el Primer Congrés Internacional d’Innovació en la Gestió i Tractament dels Residus Municipals que té lloc a Fira Sabadell avui i demà, 1 i 2 de juliol. El certamen, organitzat per l’Agència de Residus de Catalunya i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, analitza el present i futur de la gestió i el tractament de residus amb la participació d’importants experts i destacats representants d’institucions nacionals i internacionals.
Durant l’acte d’inauguració el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha expressat la seva gratitud per “la voluntat, l’acció, la coordinació i l’empenta que des dels ajuntaments, des de la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis s’està portant a terme per tirar endavant temes tant fonamentals com un millor tractament dels residus a Catalunya”.
Per la seva banda, l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha destacat que “des de la comarca del Vallès Occidental estem assolint els compromisos que la societat espera de l’administració i ho estem fent de la mà del govern català”. També ha destacat que “la societat ha acompanyat tots els canvis que s’han produït en la gestió de residus” i ha felicitat els ciutadans “perquè en tots aquests canvis són els protagonistes. De res serveix el compromís col·lectiu sinó està acompanyat del compromís individual”.
La trobada reuneix a representants d’organismes oficials membres de la Unió Europea, del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. En les diverses sessions programades, també hi intervindran destacats representants internacionals que donaran a conèixer els models de gestió i tractament de residus dels països capdavanters a Europa.
Les jornades aprofundiran en temes com la prevenció, la reutilització i el reciclatge, passant per la valorització energètica i el paper de les noves tecnologies en el tractament dels residus. Com a cloenda del Congrés, es portaran a terme dues visites tècniques a diverses plantes de tractament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Una opció consisteix en la visita a l’Ecoparc 1 de Barcelona, l’Ecoparc 2 de Montcada i Reixach i l’abocador Elena de Cerdanyola del Vallès. L’altra, inclou la visita a la planta pilot de Plasma de Castellgalí i a les obres del nou Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, que s’està construint a Vacarisses.