dijous, 9 de juliol del 2009

Els Bombers Voluntaris de Castellar disposen de tres unitats canines de recerca homologades per la Generalitat

Castellar del Vallès. Els Bombers Voluntaris de Castellar del Vallès disposen de tres unitats canines de recerca, després que tres de les cinc unitats presentades hagin passat la primera prova d’homologació que ha establert la Generalitat de Catalunya. En total, Catalunya compta amb 13 unitats de recerca d’aquest tipus, un cop s’han dut a terme les proves que depenen de Bombers de la Generalitat i del grup d’operacions especials.
Les proves, consistents en exàmens teòrics per als guies i en proves pràctiques de recerca de persones per als gossos, són un procés per formalitzar i habilitar aquests equips de gossos, de manera que es disposi d’un registre d’unitats disponible en tot moment. En aquest sentit, el Cap de Bombers Voluntaris de Castellar del Vallès, Josep Casajuana, ha explicat que, “en els 5 anys que fa que tenim aquests equips al Parc, hem realitzat més de 200 sortides per tot Catalunya”. Casajuana ha avançat que, a partir d’ara, es continuarà treballant amb els gossos que no han superat les proves, per tal que es puguin presentar a la propera convocatòria.
En l’actualitat els Bombers Voluntaris de Castellar del Vallès tenen a la seva disposició un gos de raça golden, un llaurador, un gos d’atura català i dos gossos d’aigua espanyols que es dediquen a la recerca de persones.