dilluns, 6 de juliol del 2009

L'indi Chandran Panchanathan guanyador de la 17ena edició de l'Open Ciutat de Montcada

Montcada i Reixac. Chandran Panchanathan (Índia), s'ha proclamat campió de la XVII edició de l'Open Internacional d'Escacs, celebrat del 23 de juny al 3 de juliol a Montcada i Reixac, a l'espai cultural Kursaal. El segon premi, dotat amb 1.200 euros, se l'ha endut el cubà Yusnel Bacallao, principal rival de Panchanathan durant tot el torneig.
L'acte de lliurament de premis ha comptat amb l'assistència d'una delegación municipal encapçalada per l'alcalde, César Arrizabalaga i el regidor d'Esports, Juan Parra.
A l'esdeveniment, organitzat per el Club Unió Escacs Montcada (UEM) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, han participat un total de 119 persones, entre elles, el guanyador de la darrera edició, el francès Fabien Libszewski i els Grans Mestres Viktor Moskalenko (Ukraina), Carnette Mathiueu (França) i Arun Prasad (Índia). La participació local ha estat representada per jugadors de la talla del Gran Mestre M. Narciso, primer classificat local.
L'Open d'Escacs és de reconegut prestigi, tant pel nivell dels jugadors que hi participen, com en la dotació dels premis, encara que aquest any s'han vist reduïts per la situació econòmica actual. L'organització ha repartit 15 premis. El primer valorat en 1.600 euros, el segon, en 1.200, i el tercer amb 800 euros així com també altres premis menors fins a repartir un total de 7.235 euros.
El director de l'Open, Reyes Cantero, ha destacat que tot i que la participació s'ha reduït respecte altres anys la qualitat dels jugadors s'ha mantingut. L'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha destactat que "l'organització ha hagut de fer grans esforços per poder celebrar aquest torneig enguany degut a la situación econòmica actual però gràcies a la feina de tots ells l'Open segueix sent l'esdeveniment de referència que ha estat tots aquests anys".