dijous, 9 de juliol del 2009

El Mulla’t arriba aquest diumenge a la seva 16ena edició

Montcada i Reixac. La piscina municipal de la Zona Centre de Montcada i Reixac (C. Bonavista) obrirà les seves portes diumenge 12 de juliol per adherir-se un any més a la campanya solidària “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, que enguany arriba a la 16ena edició.
Aquesta iniciativa, promoguda per la Fundació sobre l’Esclerosi Múltiple, té com a objectiu obtenir aportacions econòmiques per impulsar accions de suport a les persones que pateixen aquest trastorn neurològic en la vessant d’assistència personal i recursos per a la investigació.
Des de les 11 i fins les 17h, les persones que vulguin col·laborar amb aquesta iniciativa podran nedar els metres que desitgin a favor dels malalts. Durant tot el dia, hi haurà voluntaris a la piscina que informaran sobre la campanya i es posaran a la venda objectes promocionals, com samarretes, tovalloles o motxiles.
El regidor d’esports, Juan Parra, ha expressat que “animem a tots els montcadencs i montcadenques a sensibilitzar-se un any més amb l’esclerosi múltiple i passar per la piscina a fer un gest solidari amb els malalts”. L’any passat van participar a la iniciativa 60 persones, les quals van nedar 42.253 metres a favor de les persones que pateixen aquesta malaltia. Un total de 35 persones es van llençar simultàniament a les 12 hores, moment en el que es volia aconseguir el record de nombre de participants.
L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central, provocada per la pèrdua de la substància que el protegeix, la mielina, és invalidant i generalment progressiva i afecta més de 4.000 persones a Catalunya.