divendres, 10 de juliol del 2009

Sant Cugat, amb el suport de l’Estat Espanyol, estudia amb Budapest la seva integració al projecte de l’Institut Europeu de Tecnologia

Sant Cugat del Vallès. L’alcalde, Lluís Recoder, acompanyat del tinent d’alcalde d’Economia, Jordi Joly, s'han reunit a Madrid amb el Secretari d’Estat d’Innovació, Juan Tomás Hernani, per demanar que l’Estat Espanyol doni suport a la participació de Sant Cugat al projecte de l’IET. La reunió, celebrada al Ministeri d’Innovació i Ciència, ha estat promoguda per la Ministra Cristina Garmendia, arrel de les converses mantingudes amb l’alcalde durant la seva última visita a Sant Cugat per inaugurar del centre d’impressió digital de Hewlett Packard.
Recoder ha demanat als representants del Ministeri d’Innovació que iniciïn converses amb els seus homòlegs hongaresos per tal de fixar un acord que permeti a Sant Cugat participar en aquest projecte europeu. De fet, tal i com ha avançat l’alcalde en aquesta reunió, els ajuntaments de Sant Cugat i Budapest estan consensuant un text de partenariat que fixa la col·laboració de la ciutat catalana a aquest projecte. L’acord hauria de validar-se amb el vist-i-plau dels Ministeris d’Innovació i d’Economia hongaresos.
Durant la reunió el Secretari d’Estat d’Innovació i els seus assessors s'han mostrat favorables a la iniciativa i han confirmat la voluntat d’iniciar converses amb els Ministeris homòlegs d’Hongria. D’aquesta manera, Sant Cugat continua apostant per consolidar un rol rellevant en la gestió futura de l’IET, tot potenciant el projecte de l’IET Júnior i establint una seu per a la gestió de les Kic’s a l’entorn d’Esade-Creàpolis.
La col·laboració de Sant Cugat permetria establir un pont Est-Oest que afavoriria l’èxit de les xarxes a través de les què s’anirà desenvolupant el projecte de l’Institut Europeu de Tecnologia.
L’Alcalde, que s’ha mostrat satisfet per el resultat de la reunió i per la bona predisposició del Ministeri, ha destacat que “seguirem insistint en tot allò que alimenti un nou model de creixement econòmic. La posició aconseguida per Sant Cugat com a ciutat promotora de l’IET ens obliga a mantenir una proactivitat que de ben segur tindrà efectes positius a mitjà i llarg termini”.