dijous, 2 de juliol de 2009

Gran participació en la xerrada ‘Seguretat en els comerços’ feta per la Policia Local

Palau-solità i Plegamans. Una cinquantena de comerciants han participat en la xerrada sobre la seguretat als comerços que ha conduït l’Inspector en Cap de la Policia Local del municipi, Xavier Virgili. A l’acte, organitzat per l’Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans, han participat també el regidor de Governació, Jaume Oliveras, i el regidor de Comerç, Indústria i Turisme, David Zambrana.
Xavier Virgili ha explicat a l’Auditori de la Masia de Can Cortès diversos consells per prevenir robatoris als comerços, o, si més no, haver previst minimitzar els danys abans que es produeixi un atac, com comptar amb mesures de seguretat a l’establiment o reduir el possible botí que el delinqüent pogués obtenir. L’Inspector en Cap ha detallat també quins són els moments d’especial atenció perquè el venedor es troba més vulnerable, i com reduir aquesta vulnerabilitat. I si malgrat tot s’és víctima d’un assalt, l’Inspector ha detallat l’actuació més adequada en aquesta situació, establint que “la prioritat ha de ser evitar lesions”. “Un atracador es troba sempre en una situació d’estrès molt elevat i no sabem mai com pot reaccionar si oposem resistència”, ha subratllat en Xavier Virgili.
A més, l’Inspector en Cap ha recordat als assistents els serveis que poden requerir a la Policia Local per prevenir robatoris i, en el cas que es produís, per fer les actuacions corresponents. En acabar l’exposició de l’Inspector en Cap, els assistents van participar de manera molt activa en el debat que es va produir. Alguns d’ells van suggerir actuacions per millorar la seguretat, d’altres van relatar situacions que han viscut i tots ells van compartir experiències per tal d’ajudar-se i prevenir atracaments.