dimecres, 1 de juliol del 2009

El Dia Internacional per a la salut de les dones es clausura amb una xerrada sobre la seva precarietat als països del sud

Montcada i Reixac. La Sala Institucional de la Casa de la Vila ha acollit l’últim dels actes organitzats per la regidoria de Dona i Igualtat amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a la salut de les dones. La xerrada, a la que han assistit una vintena de persones, ha girat en torn la precarietat de la salut de les dones als països del sud i ha anat a càrrec de Roser Porta, llevadora del CAP de les Indianes i cooperant de l’ong Diabugu Batapa, associació amb seu a Santa Coloma de Gramenet que treballa per millorar les condicions i l’educació sanitàries a Gàmbia, especialment les que afecten a les dones. L’acte ha comptat amb l’assistència de la regidora de Dona i Igualtat, M. Carmen González.
Porta ha explicat les seves experiències com a cooperant en un país on les dones tenen molts embarassos sense controlar i sense garanties sanitàries ni durant l’embaràs ni durant el part, el que augmenta considerablement el risc de mortalitat tant de les mares com dels seus nadons. La cooperant també ha destacat una altra problemàtica que afecta a nombroses dones africanes; les seqüeles de l’ablació, una pràctica que encara és molt comú en molts països del sud.
Per altra banda, la regidoria de Dona i Igualtat va organitzar el passat dissabte 27 de juny juntament amb la Xarxa veïnal solidària contra la violència una sortida al Monastir de Pedralbes, que va comptar amb l’assistència de 43 dones del municipi. La visita va tenir com a objectiu apropar-se a la vida d’Elisenda de Montcada, com a dona referent del seu temps.