dijous, 26 de febrer del 2009

‘El Profe’, un mestre que s’alliberà disparant contra els seus alumnes

Palau-solità i Plegamans. El Teatre de la Vila de Palau-solità i Plegamans acull aquest divendres, 27 de febrer, a les 22h, El Profe, una gran peça teatral del dramaturg Jean-Pierre Dopagne que s’emmarca dins la programació estable de Teatre i Música organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.
La Companyia de Teatre Essela és l’encarregada de portar fins al municipi aquesta gran obra, que compta amb la direcció de Pep Tines, en què un professor explica com es va alliberar de les seves frustracions matant uns quants dels seus alumnes. Pep Simon és l’actor que donarà vida sobre l’escenari a aquest personatge, aquest professor que traslladarà al públic la història d’un amor, d’una passió: la d’un mestre envers la seva professió. Però també explicarà la història d’una frustració, d’una vocació truncada per la depriment història de la lluita quotidiana per ensenyar a qui no vol aprendre. Davant d’una classe de mirades buides, d’una classe sense vida, el nostre professor va decidir rebel·lar-se, sortir de l’apatia i fer alguna cosa. I ho fa: disparar a sang freda contra els seus alumnes. Uns quants han perdut la vida però el professor s’ha alliberat. Lògicament, la justícia l’ha condemnat; a la presó i a explicar la seva història de teatre en teatre.
Es poden adquirir les entrades a la Masia de Can Cortès (Camí Reial, 56), de 16 a 21 hores, o al mateix teatre, mitja hora abans de l’inici de la funció.