dimecres, 18 de febrer del 2009

Els membres del Pacte Local per a l’Ocupació acorden la creació d’una taula de treball fer el seguiment de la conjuntura econòmica

Sabadell. Els membres del Pacte Local per l’Ocupació i els membres adherits a aquest pacte s’han reunit aquest matí amb l’alcalde, Manuel Bustos, per parlar principalment de la situació econòmica actual de la ciutat en un context de recessió global. En aquest sentit, s’ha posat sobre la taula el treball que s’està duent a terme a Sabadell i s’han apuntat algunes de les claus a tenir en compte en un futur, així com la importància del treball conjunt per pal·liar la crisi. Una de les mesures que han sorgit de la trobada ha estat la creació d’una taula de treball per fer un ampli seguiment de l’economia local, de com evolucionen els indicadors econòmics a Sabadell i de generació de propostes de futur. Al llarg de la reunió també s’ha parlat de les conclusions sorgides en el marc de les Jornades Econòmiques impulsades per l'Ajuntament a finals del 2008. Precisament, han estat els sindicats els qui han valorat els aspectes econòmics de la trobada.
Un altre dels aspectes que s’han abordat han estat les previsions d'inversió pública i privada, com ara el Pacte d'Infraestructures i també del Pla Local d'Habitatge. De fet, Sabadell té compromesos més d’1.100 milions d’euros, que faran que els propers anys Sabadell tingui la inversió més gran de tota la història en infraestructures i promoció pública.
A més, un factor important és que Sabadell compta amb una àmplia oferta del sòl industrial i la proposta de centre d'empreses de Can Roqueta.
D’altra banda, ha servit perquè els membres del Pacte Local per a l’Ocupació coneguessin els 131 projectes que Sabadell portarà a terme gràcies als Fons Estatals d’Inversió Local. Entre els aspectes rellevants d’aquests projectes destaca que es tracta d’actuacions d’execució immediata, de competència local i que la seva execució preveu ocupar a uns 2.000 treballadors que pot ajudar a impulsar l’economia local.
A més, s’ha tractat el tema de la formació, un aspecte determinant per tornar a inserir a moltes de les persones que han perdut la seva feina en el mercat laboral. Precisament, per poder fer front a aquesta situació el Vapor Llonch ha incrementat el seu nombre de cursos i ha reforçat l’atenció als usuaris.