dilluns, 23 de febrer de 2009

Més d’un miler de persones participen en la rua i festa de Carnestoltes

Palau-solità i Plegamans. Al voltant d’un miler de persones van participar en la rua que va recórrer diversos carrers del municipi i en la festa posterior que es va celebrar a l’aparcament del Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor. Van desfilar pels carrers un total de 15 comparses formades per més de 700 persones de totes les edats que anaven caracteritzades dels temes més diversos i divertits.
Totes elles van participar al concurs de disfresses però només cinc van tenir el privilegi de rebre el premi econòmic, que va oscil·lar entre els 150 euros que s’atorgaven a la cinquena classificada fins als 500 que es van adjudicar a la comparsa guanyadora. Kin Kakau va ser el grup que es va fer amb aquest primer premi gràcies a la comparsa que va batejar com a Escac i Mat i que evocava les figures del joc d’escacs però envoltades d’una fantasia molt especial. La comparsa, amb les seves disfresses i la seva carrossa, va desbordar quant a distinció, originalitat, humor i posada en escena.
El segon premi va anar a parar a la comparsa del CEIP Can Cladellas, que va fer desfilar un exèrcit de pares, mares i fills caracteritzats com a astronautes. El Casal de Gent Gran de Can Cortès es va fer amb la tercera posició, gràcies a la comparsa Aviram. Els avis i àvies del poble, van vestir unes disfresses de galls i gallines molt ben elaborades.
Tots ells, junt amb unes altres 10 comparses, van desfilar pels carrers del poble liderats pels dimonis dels Geganters i Grallers de la vila, que obrien pas amb els seus coets i tabals fins arribar a l’aparcament del Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor. Allà va aparèixer el senyor Carnestoltes, que va declarar la República del Carnaval i va comunicar els premis fallats pel jurat a les diferents comparses. I en aquest punt, la festa i la disbauxa van continuar, regades amb xocolata fosa i alimentades amb melindros a dojo. A més, i com a novetat d’enguany, un discjòquei va fer pujar considerablement els nivells de marxa, fent que tothom ballés apassionadament fins que la nit va envair el cel i els carrers de la vila.
Quan ja era negra nit va començar el Ball de Carnaval a la Sala Polivalent, organitzat pels Geganters i Grallers de la vila junt amb la regidoria de Cultura i Festes del consistori palauenc.