dilluns, 23 de febrer del 2009

Reunió amb les comunitats afectades per la LAV

Montcada i Reixac. L’Ajuntament i l’Administrador d’Infrastructures Ferroviàries (Adif) han convocat una reunió per al proper dimecres 25 de febrer, a les 20h, a la Sala Institucional de la Casa de la Vila, amb l’objectiu d’informar a les comunitats de veïns i veïnes dels edificis més propers a la Línia d’Alta Velocitat (LAV) de la nova fase de construcció, que s’iniciarà properament, corresponent a l’inici dels treballs amb tuneladora.
Els tècnics d’Adif explicaran el procés de perforació que s’iniciarà en un parell de mesos. L’empresa pública ferroviària està muntant la gran tuneladora al pou d’atac (terrenys ubicats a la confluència dels rius Ripoll i Besòs, al costat del col·legi Font Freda). La previsió d’Adif és perforar una mitjana de més de 200 metres al mes. Per a la construcció del túnel s’executaran 5 pous al llarg del traçat per a la ventilació, bombeig i sortides d’emergència.
Durant la reunió, els tècnics també posaran en coneixement dels veïns i veïnes el pla d’auscultació dels edificis confrontants al traçat de la Línia d’Alta Velocitat que té previst ADIF. Aquest pla consistirà en el control i seguiment diari d’aquests edificis mitjançant la instal·lació de prismes, claus d’anivellament als terrats i una estació de mesures de topografia. Les molèsties produïdes seran mínimes, donat que l’accés als edificis serà pels terrats.
L’Alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, afirma “hem d’estar tranquils ja que Adif està prenent les mesures de seguretat per evitar les afectacions dels edificis”.
Durant aquest temps l’empresa estatal ha inspeccionat 176 edificis i 318 habitatges del municipi. Aquest nombre suposa una part del total d'habitatges pròxims a la zona d'obres, però qualsevol propietari pot demanar que la seva vivenda sigui inspeccionada, adreçant-se al Punt d'Informació i Atenció Ciutadana que es troba ubicat al carrer València, 15-21, de Pla d’en Coll (telf. 935 650 043).