divendres, 13 de febrer del 2009

Mor l'exalcalde de Sabadell Antoni Farrés

Sabadell. L'exalcalde de Sabadell, Antoni Farrés, ha mort als 63 anys després d'una llarga malaltia. Farrés va ser el primer alcalde de Sabadell de la democràcia i va ocupar aquest càrrec durant 20 anys, encapçalant les llistes del PSUC i d'Iniciativa. També va ser diputat al Parlament durant 4 anys. La capella ardent s'instal·larà aquest migdia al saló de plens del consistori i l'Ajuntament ha declarat tres dies de dol.

Antoni Farrés i Sabater es va convertir en part de la història de Sabadell el 3 d’abril del 1979, quan va ser escollit alcalde de Sabadell en les primeres eleccions municipals democràtiques després de la dictadura. Cinc mandats consecutius amb majoria absoluta del 79 al 99. Durant l'etapa d'alcalde també va ser president del Consell Comarcal, diputat al Parlament durant la quarta legislatura, vicepresident de la Federació de Municipis i membre del Consell Social de la Universitat Autònoma.
Però Antoni Farrés no només va ser el primer alcalde democràtic de la ciutat després de la dictadura, sinó que al llarg dels vint anys que va exercir la màxima responsabilitat municipal va aconseguir que els ciutadans i ciutadanes de Sabadell confiessin en l’Ajuntament i que aquest és convertís en una institució recuperada per a la ciutat. Durant els primers 20 anys de democràcia local va transformar la ciutat de Sabadell per cobrir primer les necessitats bàsiques que s’havien deixat de banda, des de l’urbanisme fins als serveis socials. I després, quan l’assoliment d’uns mínims de benestar ho van permetre, va dotar Sabadell de nous espais i noves infraestructures.
L'any 2000 va ser assessor d'administració local de l'aleshores conseller de Governació, Josep Antoni Duran Lleida, i, el 2004, responsable de l'àmbit municipal del Fòrum de les Cultures de Barcelona. En els últims anys ha exercit com a consultor en temes municipals i de noves tecnologies. L'any 96 va superar una angina de pit, però, ara, un càncer de pulmó l'ha vençut.