dilluns, 23 de febrer del 2009

Sant Cugat se suma als actes de commemoració del 8 de març amb la programació d’una dotzena d’actes

Sant Cugat del Vallès. La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, ha ha presentat els actes de commemoració del Dia de la Dona (8 de març). Així mateix, també hi han participat el director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, la directora de Firart, Imma Pueyo; Maria Vancells en representació del Grup de Teatre Les Xandrines; i María Carmen Castejón en representació del Grup de Dones de la Creu d’en Blau.
Al llarg de la presentació, la regidora ha indicat que “a l’hora de programar aquest calendari d’actes, hem treballat de forma transversal. És per això que els actes que se celebren al voltant del 8 de març intenten implicar el màxim d’agents socials i culturals possible”. Així mateix, Susanna Pellicer ha emfasitzat que “per avançar en la igualtat, cal que els passos es facin conjuntament entre dones i homes. En aquest sentit, hem programat una xerrada a càrrec de Bernat Escudero, membre de l’Associació d’Homes per a la Igualtat de Gènere”.

Alguns dels actes de commemoració del 8 de març més destacats són, per ordre cronològic:

. Inauguració de l’exposició col·lectiva Dona/es, de Firart. 4 de març, a les 18:00 h., a la Casa de Cultura (jardins del Monestir, s/n).

. Exposició oberta fins al 5 d’abril.

. Xerrada sobre el Dia de la dona treballadora, a càrrec de Bernat Escudero, membre de l’Associació d’Homes per a la Igualtat de Gènere (AHIGE). 5 de març, a les 19:30 h., al Casal de Joves TorreBlanca (avinguda Pla del Vinyet, 81-85).

. Projecció de la pel·lícula Etz limon, d’Eran Riklis, dins del cicle “Cinema d’autor”. Passis el 5 de març, a les 19:30 h. i a les 22:00 h., als cinemes de Sant Cugat (avinguda Pla del Vinyet, 50).

. Presentació del disc del 25è aniversari de Martirio, Martirio 25. 6 de març, a les 22:00 h., al Teatre-Auditori Sant Cugat (plaça del Centre Cultural, s/n).

. Representació de l’obra teatral Les cunyades, a càrrec de les Xandrines. 8 de març, a les 19:00 h., al Teatre La Unió (avinguda d’Anselm Clavé, 17).

. Homenatge a les participants del projecte de recerca Parlen les dones. Sant Cugat, 1915-1936. 11 de març, a les 18:30 h., a la Sala de Plens de l’Ajuntament (plaça de la Vila, 1).