dijous, 5 de febrer del 2009

L'Ajuntament de Terrassa ha seleccionat tres propostes d'acció cultural als barris amb la convocatòria "En acció 08-09"

Terrassa. Tres dels vuit projectes que s'havien presentat a la II Convocatòria de propostes d'acció cultural als barris "En acció'08-09" han estat escollits per l'Ajuntament del municipi. L'objectiu d'aquesta iniciativa és iniciar un procés de dinamització comunitària que tingui com a resultat uns productes culturals dissenyats per les entitats i col·lectius dels diferents barris de la ciutat que es puguin mostrar a la resta de ciutadans. Les propostes han estat seleccionades per un jurat integrat per tècnics de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa i de la Diputació de Barcelona, els quals han tingut en compte els criteris establerts a les bases de la convocatòria.
Els projectes que s'han seleccionat són:
Teatril: Festival de teatre fet per joves i infants, amb el qual es pretén mostrar que ells també poden ser protagonistes en un espectacle. Teatril tindrà lloc el 14 de febrer a la Sala de Crespi i comptarà amb la representació de quatre obres de teatre, en horari de matí i tarda. Hi participaran les companyies terrassenques Teatre 34 Passes, Grup de Teatre Juvenil del Casal de Sant Pere i Grup Infantil de l'Escola de Teatre Les Pisanes, i el Grup de Teatre GALOP-ETS de Viladecavalls. La recaptació es destinarà a la Fundación Sembrando Esperanza FUNDASE.
Ràdio Participativa: Taller de ràdio obert per a entitats associacions, amb el qual es pretén poder organitzar i realitzar un programa radiofònic per expressar les inquietuds o els serveis que ofereixen les entitats i associacions culturals i esportives de la ciutat. Aquest projecte va adreçat a joves majors de 16 anys que fornim part d'entitats i associacions culturals. Ràdio Participativa tindrà lloc els dissabtes de 11.30 a 13.30h, des del 28 de febrer al 28 de març, al Casal de Joves de Sant Llorenç i a l'AVV de Sant Llorenç. Hi poden participar fins a 15 persones prèvia inscripció gratuïta.
Tradidanses: Cicle de música i balls tradicionals amb el qual es pretén acostar aquesta proposta cultural als barris. Es faran 5 concerts de música folk a càrrec dels grups terrassencs Manflinaires i Se'n Fa Una, els quals fusionaran instruments tant tradicionals com l'acordió diatònic, la gralla i el wistel amb els sons més moderns de la guitarra elèctrica i la bateria.