dimarts, 22 de setembre del 2009

Cursa per comparar el temps i el cost de desplaçar-se en els diferents modes de transport

Terrassa. L'ajuntament organitza aquest dimecres, 23 de setembre, la Cursa de Transports, una nova iniciativa amb la qual es pretén que la ciutadania prengui consciència de quin és el cost de moure's per la ciutat en temps i diners. La Cursa començarà a les 18h a quatre punts de sortida diferents de la ciutat: Placeta d'Astorga (Torre-sana), Club Natació Terrassa (accés per l'Avda. Abat Marcet), Parc Vallès (davant el cinema) i el carrer de Maria Auxiliadora (La Maurina). En els quatre punts hi haurà un coordinador que donarà el tret de sortida als participants, els quals podran fer la cursa a peu, en bicicleta, en autobús, en cotxe, en taxi i en moto. Des de Torre-sana, també es podrà fer el recorregut a peu des de la Placeta d'Astorga fins a l'Estació Terrassa Est, des d'allà en tren fins a l'Estació del Nord i a partir d'aquí un altre cop a peu.
Tots els participants tindran el trajecte gratuït en taxi, tren o autobús, mentre que es facilitarà l'estacionament gratuït a l'Aparcament del Vapor Ventalló. Així mateix, rebran com a obsequi una targeta T-25. El punt d'arribada per a tots serà la Plaça Didó, on es calcula que els participants en la cursa arribin entre les 18.10 i les 18.45h aproximadament, en funció del mode de transport elegit.
L'objectiu és comparar els temps i costos entre aquests mitjans de transport. Aquesta activitat, que forma part de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, està organitzada per l’Ajuntament, sota la coordinació la PTP (Promoció del Transport Públic). La Cursa dels Transports està promoguda per la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.