dimecres, 30 de setembre de 2009

L’Ajuntament emet una queixa formal per unes pràctiques de vol autoritzades per AENA

Castellar del Vallès. El consistori emetrà avui una queixa formal adreçada a la direcció general d’AENA per les molèsties que estan ocasionant diversos aparells de vol que des del passat dilluns sobrevolen la població.
Després de diverses gestions infructuoses per obtenir informació, responsables d’AENA van explicar ahir que aquestes avionetes estan realitzant entrenaments previs a la seva participació a la Red Bull Air Race, una prova que tindrà lloc a Barcelona el proper cap de setmana.
La Corporació ha redactat una protesta atès que AENA no ha notificat prèviament al municipi la realització d’aquestes pràctiques de vol sobre els termes municipals de Sabadell i Castellar autoritzades pel mateix ens. La carta es farà arribar al director general president d’AENA, Juan Ignacio Lema Devesa, el director de la zona on es troba Castellar, Enrique Cerezo, i el director general d’Aviació Civil, Manuel Almeijeiras. En la missiva es farà constar, a més, que alguns dels vols s’han realitzat per sobre del nucli urbà. Aquest fet ha incrementat l’alarma entre la ciutadania, atès que els aparells tenen una potència de motor elevada i emeten molt soroll.
El consistori ha lamentat que la falta d’informació per part de l’organisme i dels organitzadors de la prova no hagi permès donar una resposta adequada a les múltiples queixes ciutadanes que han arribat aquests dies. Per tot plegat, no es descarta la possibilitat d'emprendre accions legals per les múltiples molèsties generades.