dilluns, 28 de setembre del 2009

La Mostra d'Entitats de Barberà del Vallès torna a repetir un any més el seu èxit

Barberà del Vallès. Aquest passat cap de setmana la Plaça de la Vila ha acollit VI edició de la Mostra d’Entitats, una trobada anual on les associacions barberenques aprofiten per exposar les seves accions i donar-se a conèixer entre la ciutadania, que enguany ha presentat novetats. L’horari ha estat el canvi més important. Reduir les jornades en dissabte tarda i diumenge matí ha fet que els barberencs i barberenques aprofitessin aquests horaris per sortir al carrer i veure la gran representació d’entitats que enguany s’han reunit.
En concret han estat un total de 43 les carpes que han format part de la VI edició de la Mostra, en un any on s’han programat tot un seguit d’activitats dedicades a l’esport, a les xerrades, a documentals, a presentacions de projectes, jocs i música, en tres espais diferenciats, l’Espai Xerrades, l’Espai Polivalent i l’Espai Escenari.
Les activitats es van iniciar dissabte a l’Espai Xerrades, on durant tot el dia es va duu a terme un passi de diapositives organitzada des de l’associació de Testimonis Cristians de Jehovà; un col·loqui organitzat per Prograt Barberà; i el passi del documental "Vídues : penes i penúries" del Kol·lectiu de Dones de Barberà. Diumenge, l’Espai Xerrades va acollir la conferència "La importància de les associacions de veïns" i "La memòria".
A l’Espai Polivalent, els protagonistes de dissabte varen ser l’esport i els jocs. El centre d’Esplai L’Esquirol va organitzar jocs per a nens i nenes d’entre 5 i 15 anys; el Club Volei Barberà uns partits a l’aire lliure; i la Unió Esportiva Barberà de Bàsquet, els "Jocs de bàsquet", entre d’altres. Diumenge, l’Espai Polivalent va acollir un taller musical, a càrrec de l’Associació d’Intercanvi Sociocultural "El Baobab", entre d’altres.
A l’Espai Escenari, els espectacles van ser oferts pels Coros de la Casa Extremeña; els Quadres de ball del Centro Cultural Recreativo Andaluz La Alhambra; i un recital de poesia a càrrec del Grup Manantial Poètic, de l’Agrupació de Jubilats i Pensionistes de Can Gorgs.
Destacar que diumenge també es va portar a terme el tradicional dinar d’entitats on van participar més de 100 comensals, entre els quals es va poder observar l’assistència d’alguns membres de les diverses entitats de la ciutat, acompanyats per regidors i regidores de l’Ajuntament de Barberà, que no es varen voler perdre aquest moment de la festa.