dilluns, 21 de setembre del 2009

L'Obra Social Caixa Sabadell renova la taula d'orientació geogràfica del cim de la Mola de Sant Llorenç del Munt

Sabadell. Prop de 1.200 persones van assistir aquest diumenge al matí al cim de la Mola de Sant Llorenç del Munt a la jornada popular d'inauguració de la nova taula d'orientació geogràfica de l'indret. Una iniciativa en què l'Obra Social Caixa Sabadell ha invertit més de 61.000 euros.
El temps va permetre que l'acte avancés tal com era previst.
Entre els assistents, s'hi van poder distingir el president de Caixa Sabadell, Salvador Soley; el seu director general, Jordi Mestre; el director de la seva Obra Social, Fermí Pons-Pons, i, també, el diputat de l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i alcalde de Granollers, Josep Mayoral.
També van intervenir en l'acte el vicepresident de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, i el vicepresident de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME), Jordi Pons. Hi havia, així mateix, els alcaldes de Matadepera i de Sant Llorenç Savall i regidors dels ajuntaments de Sabadell, Terrassa i Castellar del Vallès.
La nova taula d'orientació de la Mola és més gran que l'anterior -fa quasi tres metres de diàmetre- i l'ha elaborat artesanalment -està pintada a mà- l'empresa francesa de senyalització turística Empreinte, especialitzada en lava esmaltada i amb una divisió dedicada a les taules d'orientació.
Reprodueix elements clau de la vista des de la Mola tot prenent com a referència fotografies de l'entorn i permet consultar-la per interpretar el paisatge des del seu eix ja que està formada per dos semicercles entre els quals el visitant pot passar. La taula antiga no desapareixerà sinó que s'exposarà al cim de la Mola.
L'acte va concidir amb la tradicional ballada de sardanes de la Unió Excursionista de Sabadell (UES).