dilluns, 28 de setembre del 2009

Sant Cugat se suma als actes de sensibilització del Dia Internacional de la Salut Mental

Sant Cugat del Vallès. Avui s'han presentat els actes de sensibilització organitzats a Sant Cugat amb motiu del Dia Internacional de la Salut Mental (10 d’octubre). Durant la presentació, la tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha indicat que “tots i totes tenim probabilitats de patir una malaltia mental. De fet, les estadístiques assenyalen que una de cada quatre persones sofreix un trastorn mental al llarg de la seva vida”. A més, Fortuny ha subratllat que “des de l’Ajuntament, volem reconèixer la feina que fan les entitats en aquest terreny. El paper de les famílies també és molt important. No fa gaire, a Sant Cugat s’ha creat la Taula de Salut Mental, cosa que demostra el treball de fons que es duu a terme en l’àmbit de la salut mental”.
Per la seva banda, Antonio Fermoso, president de l’Associació de Transtorns d’Ansietat-Grup d’Ajuda Mútua, ha recalcat que “cal que lluitem contra l’estigma que pateixen les persones que pateixen malalties mentals. Tothom qui tingui un problema d’aquestes característiques cal que no se n’hagi d’amagar. Amb els actes que duem a terme intentem normalitzar el fet que les malalties mentals són unes malalties com les altres. També cal dir que estadísticament parlant les persones que pateixen una malaltia mental són menys agressives que la resta de la població”.
En un altre ordre de coses, Lupe Fornés, asistent en representació de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, ha presentat el primer trofeu benèfic que es durà a terme el dia 25 d’octubre al PAR3 de Sant Cugat i que duu per eslògan “El golf amb la salut mental”. Les inscripcions es poden dur a terme tot trucant al telèfon 936 743 908. Tal com ha indicat Fornés, “la finalitat del torneig no és tant la de recollir fons per a l’entitat sinó donar a conèixer l’associació entre la població”.
En darrer lloc, Joan Marigot, també representant de l'Associació, ha volgut subratllar que “les malalties mentals abracen un ventall molt ampli. Malauradament, la societat tendeix a la malaltia mental, especialment a l’estrès, l’ansietat i la depressió. No obstant això, els recursos cada vegada són més coneguts”.