dilluns, 21 de setembre del 2009

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura acabarà diumenge amb una pedalada popular

Castellar del Vallès. El municipi s’ha adherit un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra entre els dies 21 i 27 de setembre, i que enguany respon al lema "Millora el clima de la teva ciutat".
Els objectius de la Setmana de la de la Mobilitat Sostenible i Segura són estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús dels vehicles, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible i sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport.
Per segon any consecutiu, una pedalada popular serà l’acte que posarà el punt i final a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Es tracta d’una iniciativa del Bicicleta Club de Catalunya (BACC), promoguda per la Generalitat de Catalunya i organitzada per l’Ajuntament de la vila, que consisteix en un passeig en bicicleta, accessible a tothom, de 8 km de distància. La sortida tindrà lloc a les 12 hores a la plaça Major, i les inscripcions es formalitzaran minuts abans de començar la pedalada, a la mateixa plaça. Durant uns 45 minuts aproximadament, els participants recorreran diversos carrers de la vila, i coneixeran diferents trajectes que es poden recórrer en bicicleta pel nucli urbà.
Castellar del Vallès és un dels 100 municipis que aquest any s’han adherit a l’activitat “Pedala contra el canvi climàtic” amb l’objectiu fomentar una nova cultura de la bicicleta com a transport, donant a conèixer que pot substituir el vehicle privat per a trajectes curts, ja que existeixen dades que demostren que la meitat dels trajectes que es fan en cotxe a Europa són inferiors a 3 km.