divendres, 18 de setembre del 2009

L’estació de Volpelleres dels FGC entrarà en funcionament a finals d’estiu de l’any 2010

Sant Cugat del Vallès. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, acompanyat de l’alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, ha visitat avui les obres de construcció de la nova estació de la línia del Vallès d’FGC de Volpelleres, al terme municipal de Sant Cugat del Vallès. Les obres, que van començar el mes de febrer, avancen a bon ritme. Així, a principis de setembre es van acabar els treballs que afectaven la via i la resta d’instal·lacions ferroviàries. També s’ha finalitzat l’estructura dels edificis de l’estació, les andanes, i el pas inferior de vianants, així com els reforços de les estructures dels ponts que creuen sobre les línies de l’Adif i la Ronda Nord de Sant Cugat.
Actualment, continuen els treballs d’arquitectura i instal·lacions dels edificis i els revestiments del pas soterrat, així com la construcció dels dos espais destinats a park&ride (aparcament de dissuasió). La previsió es que les obres finalitzin durant el segon trimestre del 2010.
L’empresa pública Tabasa gestiona i finança l’execució d’aquesta obra que, amb un pressupost de 21 milions d'auros, compta amb el cofinançament dels fons europeus Feder per al desenvolupament regional.
La nova estació d’FGC en construcció se situa al barri de Volpelleres, entre les estacions de Sant Cugat –S1, S2, S5 i S55- i de Sant Joan -S2 i la S55-, i a poc menys de 500 metres de l’estació de ferrocarril de Sant Cugat del Vallès de la línia C7 de rodalies de l’Adif. Així, facilitarà els intercanvis modals i aproparà el transport públic a aquesta àrea de creixement. Es calcula que l’estació de Volpelleres concentrarà un volum de 850.000 passatgers a l’any. Actualment, el conjunt de les sis estacions d’FGC ja existents en aquest terme municipal concentren prop de 7 milions de viatgers anuals.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Cada dia passo amb el tren i veig com les obres avancen força ràpid.