dijous, 17 de setembre del 2009

L’Ajuntament activa la situació de prealerta pel risc de pluja a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès. L’Ajuntament ha activat la situació de pre-alerta pel risc de pluja a Sant Cugat. Així mateix, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha fet un avís de situació meteorològica de risc de nivell 1 per pluja i el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya, l’Inuncat, ateses les precipitacions que es poden produir durant les properes hores.
Les precipitacions poden anar acompanyades de tempesta i és possible que, localment, també es produeixin fortes ratxes de vent i calamarsa. No es descarta tampoc que en algun punt es pugui arribar a formar algun tornado.
L’Ajuntament està realitzant les tasques preventives adients per minimitzar el risc i actuar de la forma més ràpida en cas que sigui necessari. Els responsables i tècnics dels diferents departaments municipals afectats també s’han reunit de forma extraordinària per avaluar la situació i prendre les mesures adients davant la possibilitat de fortes pluges.
L’Ajuntament també recomana a la ciutadania que segueixi seguir els consells de risc per pluja i/o inundacions, que es poden consultar al web següent:
http://www.gencat.cat/hivern/aiguats/cat/