divendres, 18 de setembre del 2009

Talls de trànsit al lateral de la C17

Montcada i Reixac. Les obres de la C17 a la plaça d'Espanya de Montcada i Reixac se centren actualment a finalitzar la urbanització de la superfície resultant del soterrament de la carretera. En aquests moments els operaris de Corsán Corviam, adjudicatària de l’obra, estan fent la instal·lació de voreres i la col·locació de cartells informatius i senyalització vertical. Des d’avui, també instal·laran barreres de seguretat (new jersey). La primera de les barreres anirà a la sortida de la C17, en sentit Barcelona, a l’alçada de l’avinguda Catalunya de Mas Rampinyo. Dilluns, 21 de setembre, les new jersey es col·locaran a la sortida de la carretera a l’alçada del parc de la Coloma i obligaran a reduir el carril a tres metres d’amplada durant aquest període d’execució.
També dilluns es posaran aquestes barreres de seguretat al tram d’incorporació a la C17, en sentit Barcelona, des del carrer Beat Oriol. Aquesta actuació produirà un tall de circulació entre el carrer Narcís Monturiol i la C17 d’una hora de durada i obligarà als vehicles que vulguin anar en direcció a Barcelona a desviar-se pel polígon de La Ferreria i pel carrer Quarters.
Dimarts, 22 de setembre, el tall del trànsit es traslladarà a l’altre costat, sota el pont de ferrocarril de la línia de Vic, en sentit Granollers, on s’instal·laran les barreres de seguretat. Aquesta actuació obligarà, durant tres hores, a que els vehicles que vulguin accedir al centre del municipi hagin d’utilitzar la sortida de la nacional que hi ha a l’alçada de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, al Pla d’en Coll.
La previsió de la direcció d’obres, l’empresa TEC4, és que d’aquí a dues setmanes s’iniciïn les tasques d’asfaltat definitiu dels carrils laterals i això implicarà diferents talls de circulació.
L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, s’ha manifestat satisfet amb el resultat de l’obra, que entra en el seu tram final. “Aquesta actuació marca un abans i un després en aquesta zona i ha millorat notablement la qualitat de vida del veïnat”, ha afirmat.
En aquests moments, l’empresa pública de la Generalitat, GISA, està redactant el projecte d’ajardinament dels espais verds que van resultar del soterrament de la C17, de l’asfaltat del carrer Beat Oriol i de la futura rotonda que connectarà els carrers Narcís Monturiol i Beat Oriol, que assumirà aquesta administració. Per la seva banda, l’Ajuntament s’encarregarà d’urbanitzar l’espai que queda lliure entre les rotondes de la plaça Espanya i el carrer Castelló.