dimarts, 29 de setembre del 2009

Enllestida la reparació del mur de contenció de l’escola El Sol i la Lluna

Castellar del Vallès. Els treballs de reparació del mur de contenció de l’escola El Sol i la Lluna, que el passat mes d’abril va caure i va obligar a paral·litzar temporalment les obres del nou centre, estan arribant al seu punt i final.
Seguint el calendari previst, aquest mes de setembre han finalitzat les tasques de consolidació del talús i d’estabilització del mur, mitjançant la instal·lació d’un sistema d’ancoratges, malla i projectat de formigó. Les obres es completaran a partir d’ara amb la col·locació d’una estructura prefabricada de suport de dues pistes poliesportives que donaran servei a l’escola i que estaran situades just a la part superior de les pistes de tennis.
D’altra banda, és previst que durant la primera quinzena de novembre s’iniciï la reforma de les dues pistes de tennis que van resultar afectades per l’esllavissada, amb l’objectiu que es puguin tornar a posar en marxa abans de finalitzar aquest any.
La solució global que s’ha donat a tot aquest sector del mur de la nova escola, que ha anat a càrrec de Construccions Baldó, ha suposat una despesa d’uns 557.800 euros. El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Castellar del Vallès assumiran a parts iguals aquesta suma de diners.
Pel que fa a les obres del propi edifici de l’escola, els treballs ja es van poder reprendre durant l’estiu, una vegada restablert l’accés de camions al recinte. En l’actualitat, tota la fase de fonamentació està pràcticament enllestida i ja s’ha iniciat la construcció de l’estructura metàl·lica de l’immoble. Segons el calendari previst, la nova escola ha d’estar a punt a l’inici del curs escolar 2010-2011. El centre tindrà 3.500 m2 de superfície construïda que es repartiran en tres plantes diferenciades, serà de dues línies d'educació infantil i primària i tindrà una capacitat per a 450 alumnes.