divendres, 18 de setembre del 2009

La construcció de la segona escola bressol pública de Castellar del Vallès començarà aquest setembre

Castellar del Vallès. L’alcalde, Ignasi Giménez, la regidora d’Educació, Antònia Pérez, el regidor d’Urbanisme, Aleix Canalís, diversos tècnics municipals i representants de l’empresa Suara Cooperativa Sccl s’han trobat aquest migdia per efectuar l’acta de replanteig dels treballs de construcció de la segona escola bressol municipal de Castellar del Vallès. Es tracta d’un tràmit previ a l’inici formal de les obres, que serveix per revisar el projecte i posar-lo en comú sobre el terreny, amb la presència de totes les parts implicades en el procés constructiu, per tal de marcar-ne les característiques i detectar possibles incidències.
Les obres començaran la setmana vinent, amb les feines de tancament del recinte, i en els dies posteriors començaran els treballs de moviment de terres previs a la construcció de l’edifici. La llar d’infants estarà situada als terrenys de propietat municipal que es troben entre el carrer de Prat de la Riba i la ronda de Llevant, al costat del CEIP Sant Esteve, en un solar de 1.890 m2, i podrà acollir fins a 94 alumnes. El projecte preveu 914,76 m2 de superfície total construïda, distribuïts en una sola planta per afavorir la mobilitat, i està plantejat en diferents blocs en funció dels usos que s’ha de donar a cadascuna de les estances dissenyades.
La construcció de la segona escola bressol pública de Castellar suposarà una inversió de prop de d’1,47 milions d’euros, dels quals la Generalitat de Catalunya en finançarà 470.000, a través d’una subvenció concedida pel Departament d’Educació i que suposa un total de 5.000 euros per cadascuna de les places escolars previstes. El milió d’euros restant el finançarà l’Ajuntament de la vila, a través del seu pressupost d’inversions.
L’empresa Suara Cooperativa Sccl., encarregada de construir l’escola, també s’encarregarà de gestionar el servei. Si es compleixen els terminis previstos, la segona escola bressol municipal del municipi estarà construïda el 31 de juliol de 2010, de manera que podrà començar a funcionar el mes de setembre del mateix any. “Les 94 places d’aquesta escola se sumaran llavors a les 61 ja existents a la llar d’infants El Coral”, ha recordat l’alcalde.