dijous, 10 de desembre del 2009

Castellar del Vallès i l’Obra Social "la Caixa” signen un acord de suport a persones discapacitades

Castellar del Vallès. L’alcalde, Ignasi Giménez, i el Director d‘Àrea de Negoci de “la Caixa” al Vallès Occidental – Sabadell, Modesto Custodio, han signat aquest matí un acord de col·laboració pel qual l’Obra Social "la Caixa" donarà suport a un projecte pilot d’habitatges amb serveis comuns adreçats a persones amb discapacitat del municipi. Aquesta iniciativa és impulsada per la Regidoria de Benestar Social i les associacions ADIPS (adreçada discapacitats psíquics) i Suport Castellar (adreçada a malalts mentals).
La necessitat d’habitatges és prioritària per a la població, però en especial per a persones que no disposen de totes les capacitats econòmiques, de salut i autonomia. Aquest projecte sorgeix com a resposta a aquestes necessitats, perquè aquestes persones puguin viure de manera autònoma, sempre sota la supervisió de les dues entitats i amb el seguiment dels serveis socials municipals. Per tal que això sigui possible, l’empresa pública ADIGSA cedirà properament dos pisos de dues habitacions cadascun, amb un lloguer assequible, i que seran gestionats per ADIPS i Suport Castellar. Un d’aquests habitatges està situat a la promoció pública d’habitatges de la plaça d’Europa, mentre que l’altre està situat a la promoció també pública del carrer de Finlàndia.
L’Obra Social “la Caixa” col·labora en aquest projecte amb un donatiu de 7.500 euros que es destinarà a la compra del mobiliari dels pisos.
L’alcalde, Ignasi Giménez, ha agraït aquest ajut de “la Caixa” i ha remarcat que aquesta iniciativa té com a objectiu “que persones amb discapacitació puguin tirar endavant els seus projectes vitals”. Per la seva banda, Modesto Custodio, ha afirmat que aquesta col·laboració “reafirma el compromís de la Caixa amb les persones afectades amb discapacitat de la població”.