divendres, 4 de desembre de 2009

La plaça de la Creu Alta guanya en accessibilitat amb la remodelació finançada pel Fons Estatal d’Inversió Local

Sabadell. La plaça de la Creu Alta ha guanyat en accessibilitat i ha millorat el disseny. Les obres van començar a l’abril passat i s’han donat per finalitzades avui, 4 de desembre. En aquests 8 mesos d’obra, s’ha pavimentat el voltant de la plaça, s’han enderrocat els murs de contenció que hi havia i se n’han construït de nous. El projecte urbanístic inicial s’ha millorat i s’ha apostat per eliminar les barreres arquitectòniques de la plaça i fer que s’hi pugui accedir a peu pla.
Amb el nou disseny, desapareix l’antic escenari que hi havia i s’han suavitzat els accessos des del carrer Major i des de la carretera de Prats de Lluçanès, tot eliminant-ne les escales que hi havia. D’aquesta manera, l’espai central guanya en mobilitat i es potencia com una zona d’estada del veïnat i, alhora, servirà per acollir els actes de la festa major del barri de la Creu Alta.
L’espai està pensat per a l’oci del veïnat, ja que s’ha guanyat una zona de jocs infantils amb tanca perimetral i un espai amb activitats de gimnàstica per a la gent gran.
A més, s’ha renovat l’enllumenat públic, el sistema de reg i l’enjardinament. Així mateix, la plaça té nou mobiliari urbà i se n’han canviat els escocells. També s’ha modificat la semaforització i senyalització viària dels carrers dels voltants de la plaça.
A la resta del barri de la Creu Alta, s’ha millorat el col·lector del carrer de Vila Cinca, entre el carrer de Sant Miquel i l’avinguda de l’Onze de Setembre, i s’han eliminat les barreres arquitectòniques dels passos de vianants. Així mateix, s’ha reformat la veïna plaça de Jonqueres i s’ha fet una redistribució de la zona de jocs i la d’estada.