dilluns, 14 de desembre del 2009

"Ricard II" i un concert de gospel del Black Heritage Choir al Teatre-Auditori Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès. Divendres, 18 de desembre, a les 22.00 h, podrem gaudir del muntatge original i alliçonador de "Ricard II", de William Shakespeare, escrita el 1595. Carme Portaceli situa aquesta tragèdia històrica en un garatge, on desenvolupa una acció que parla dels episodis principals del destronament del rei Ricard i de la lluita per la consolidació d’un tron com a símbol de poder. Portaceli presenta una posada en escena marcada per la contradicció entre l’ordre moral i l’ordre de l’acció com a essència de la condició humana. Els actors representen els personatges per rols, per conceptes, deixant clar, d’aquesta manera, el gran mecanisme que proposa Shakespeare. La perversió i la misèria d’aquest gran sistema de poder es fan evidents quan Ricard II és destituït per una nova promesa que arriba en nom de la justícia violada, repetint les barbaritats del seu predecessor.
L'endemà, dissabte 19 de desembre, dins l’onzena edició d’Els Grans del Gospel, tenim l’oportunitat d’escoltar una de les formacions nord-americanes més emblemàtiques del Mississippi Mass Choir, l’agrupació coral Black Heritage Choir, integrada per vint components. El programa que interpretaran, "The sound of Gospel", és una selecció de temes tradicionals i contemporanis de la música negra nord-americana. Black Heritage Choir és un dels grups més versàtils en el camp de la música gospel. El seu repertori abasta des del gospel tradicional fins al contemporani, passant pel negro spiritual, els himnes i les nadales.
Al dia següent, diumenge, els Black Heritage Choir protagonitzaran el concert de Nadal per a la gent gran que també tindrà lloc al Teatre-Auditori.