divendres, 11 de desembre del 2009

Terrassa acull l’exposició itinerant "Acolliment: un infant, un temps, una família"

Terrassa. La secretària d’Infància i Adolescència, Imma Pérez, acompanyada de la directora de l’Institut Català d’Acolliment i Adopció (ICAA), Sílvia Casellas, ha presentat aquest matí a Terrassa l’exposició itinerant ‘Acolliment: un infant, un temps, una família’. Amb aquesta campanya es proposa incrementar el nombre de famílies que vulguin tenir cura de nenes i nens que no poden estar amb la seva família d’origen temporalment.
L’exposició estarà instal·lada a la Plaça Nova (Vapor Gran) durant aquest cap de setmana, de les 10 del matí a les 8 del vespre. La mostra va recórrer l’any passat les ciutats de Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida i Amposta i va rebre més de 42.500 visitants. Durant el 2009 s’ha exposat a Vic, Figueres i Reus on ha estat visitada per 5.861 persones.
Actualment, el Departament d’Acció Social i Ciutadania inverteix 10,7 milions d’euros en polítiques d’infància i adolescència al Vallès Occidental. A la comarca hi ha 55 famílies acollidores i 70 infants acollits, d’un total de 489 famílies i 757 infants a tot Catalunya. La Secretaria d’Infància i Adolescència calcula que al Vallès Occidental hi ha actualment 27 infants que es troben en centres tutelats per la Generalitat quan podrien estar en famílies d’acollida.