dimecres, 9 de desembre del 2009

Les obres de l’estació de Rodalies a Terra Nostra entren en la recta final

Montcada i Reixac. Els veïns i veïnes de Terra Nostra ja poden fer servir el nou pas inferior de l’estació de Montcada i Reixac – Santa Maria per passar d’una banda a l’altra del barri, malgrat que les obres de remodelació encara no han finalitzat. Donat que ja s’ha retirat la passarel·la provisional que s’hi havia instal·lat, els operaris han habilitat un pas d’obra inferior, coincident amb el que serà definitiu, però que anirà variant en funció de les necessitats de l’obra.
La previsió és que la reforma integral de l’estació s’enllesteixi a final d’aquest mes, però hi ha pendent la instal·lació d’una nova estació transformadora de Fecsa, necessària per suportar els requeriments elèctrics de les noves instal·lacions. A hores d’ara l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) està en negociacions amb Fecsa per aconseguir que la col·locació de l’estació transformadora es faci durant el mes de desembre.
Les obres de modernització integral de l’estació de Rodalies de Terra Nostra inclou la construcció d’un nou edifici de viatgers i un pas inferior amb l’objectiu d’incrementar els nivells de seguretat i la qualitat del servei, així com adaptar les instal·lacions a les persones amb mobilitat reduïda.
El nou edifici està adaptat a les persones amb mobilitat reduïda, amb més de 200 m2, controls d’accés i serveis d’ús públic, guixetes, màquines d’autovenda i cafeteria.
El pas inferior que connecta les dues andanes permet també la circulació de vianants entre les dues zones urbanes annexes a l’estació. Estarà dotat d’escales i quatre ascensors per facilitar l’accés a les persones amb dificultats de mobilitat.
L’actuació, a càrrec de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), suposa una inversió de 2,51 milions d’euros.