dimecres, 2 de desembre del 2009

Xarxa ciutadana per crear un Banc Local d’Aliments

Palau-solità i Plegamans. Ciutadans, associacions, comerços i l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans han unit esforços per crear una xarxa de solidaritat que permeti recollir aliments i atorgar-los a les persones i famílies que no compten amb recursos suficients per assegurar-se una alimentació adequada. Tots plegats fan una crida a la ciutadania palauenca per crear una cadena de solidaritat i que tothom qui pugui porti aliments als punts de recollida.
Ja hi ha establerts diversos punts de recollida, si bé s’està treballant per afegir-ne de nous. De moment, es poden portar aliments al local situat al número 221 de l’avinguda Catalunya, els dimarts i dijous de 16 a 20h. També es poden dipositar a les parròquies de Sant Genís de Plegamans i de Santa Maria de Palau-solità, abans i durant les misses, en unes cistelles que es col·locaran a l’entrada de les esglésies. Els supermercats Orangutan i Bon Àrea també han habilitat en els seus locals uns punts de recollida d’aliments, a més de dos comerços del municipi: Tenda Nova i Celler Ballbé.
Els promotors de la creació del Banc d’Aliments estan realitzant gestions per tal que més comerços de la vila s’uneixin a la iniciativa. Al capdavant d’aquesta iniciativa hi ha les associacions Càritas Parroquial, Voluntariat Social i Creu Roja Caldes-Palau, així com l’Ajuntament i els comerços col·laboradors. Càritas Parroquial i Voluntariat Social centren els seus esforços en la difusió de la iniciativa així com en la recollida, emmagatzematge i gestió del Banc Local d’Aliments. Creu Roja es concentra en donar suport en tasques coordinació i distribució anònima dels aliments.
L’Ajuntament, per la seva banda, aporta els seu personal tècnic i la infraestructura de Serveis Socials per atendre i seleccionar les demandes de la gent que necessita els aliments. A més, sol·licita al Banc Mundial d’Aliments aportacions al Banc Local i les trasllada a l’estoc municipal. Per últim, i de manera paral·lela al Banc Local d’Aliments, la regidoria de Serveis Socials atorga vals per tal que qui ho necessiti pugui adquirir aliments al supermercat Orangutan, empresa que ha signat un conveni amb el consistori per establir aquest servei. Mentre que el Banc Local d’Aliments se centra en recollir aliments de llarga durada, els xecs d’aliments s’orienten a l’adquisició d’aliments frescos.