divendres, 11 de desembre del 2009

Més de 200 estudiants i el Defensor del Poble Basc commemoren amb el Síndic Municipal el Dia Mundial dels Drets humans

Sabadell. El Casal Pere Quart ha estat la seu de les celebracions del Dia Mundial dels Drets Humans a Sabadell, organitzades pel Síndic Municipal de Greuges. Més de 200 estudiants d’entre 10 y 16 anys han participat en l’acte “Els joves amb els Drets Humans”, en el qual representants de diverses escoles i instituts de la ciutat han reflexionat sobre els Drets Humans en general i sobre 5 temes en particular: la violència, el racisme, l’assetjament, les drogues i la ciutat. 5 estudiants han exposat els problemes que, des del seu punt de vista, existeixen al món i a la seva realitat i han finalitzat amb una petició conjunta de pau.
Josep Escartín, Síndic Municipal de Greuges de Sabadell, ha recordat la importància d’aquests drets universals i la missió que tots tenim de garantir el seu respecte. Segons Escartín, “Tots i totes no hem de deixar escapar cap oportunitat per promocionar els Drets Humans des del nostres dia a dia”. En aquest sentit, ha recordat que “les drogues o la el racisme o l’assetjament són les amenaces per als Drets Humans que existeixen al nostre país i a l’entorn dels joves”.
A les 19h, l’Ararteko (Defensor del Poble Basc) Íñigo Lamarca ha pronunciat una ponència sobre “La igualtat i desigualtat de les minories”, emmarcada en els actes de commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans organitzats pel Síndic Municipal. La ponència ha estat moderada per la periodista i presentadora del TN Migdia de TV3, Núria Solé.