dijous, 10 de desembre del 2009

Sant Cugat fa un minut de silenci per reclamar una solució per a la situació d’Aminetu Haidar

Sant Cugat del Vallès. El tinent d’alcalde de Presidència, Joan Recasens, acompanyat de la regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer; i d’altres autoritats municipals, ha presidit aquest matí, a la plaça de la vila, el minut de silenci que s’ha fet per tal de reivindicar l’adopció d’un compromís que resolgui l’actual situació de l’activista sahrauí Aminetu Haidar.
L’Ajuntament ha fet aquest minut de silenci a petició de l’Associació de Familiars de Presos i Desapareguts Sahrauís (Afapredesa), que ha demanat de fer-lo a tots els Ajuntaments agermanats amb poblacions sahrauís. Sant Cugat està agermanat amb la daira d’Argub (campament de refugiats de Dajla) des de l’any 2000.
Amb motiu d’aquest acte, l’alcalde, Lluís Recoder, ha indicat que “des de l’Ajuntament volem, d’una banda, mostrar la nostra preocupació per l’estat de salut d’Aminetu Haidar, i de l’altra, refermar el nostre compromís amb el poble sahrauí. Sant Cugat és una ciutat compromesa amb aquest poble i és per això que ens refermem en la nostra posició”. Així mateix, l’alcalde ha emfasitzat que “l’Estat espanyol juga un paper ambigu en aquest assumpte, ja que d’una banda sap que hi ha un corrent d’opinió favorable al poble sahrauí però, de l’altra, no vol incomodar el Marroc”.
La convocatòria del minut de silenci, que coincideix amb el Dia Internacional dels Drets Humans, ha estat seguida per un centenar de persones.