dilluns, 14 de desembre del 2009

El concert benèfic de l’Orfeó Català recapta 2.600 euros per a les entitats adreçades a persones amb discapacitat

Castellar del Vallès. Unes 350 persones van assistir diumenge, 13 de desembre, a l’església de Sant Esteve, al concert benèfic de l’Orfeó Català organitzat per l’Obra Social Caixa Penedès amb la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social i les entitats adreçades a persones amb discapacitat de la vila. Els donatius dels assistents a l’acte van permetre aconseguir 2.600 euros que es destinaran a la millora de l’equipament tècnic del Punt d’Informació per a Persones amb Discapacitat de la plaça Major.
L’Orfeó Català, dirigit per Josep Vila Casañas i amb Mercè Sanchis al piano, va oferir un programa que constava de dues parts. En la primera, es van interpretar sis peces de polifonia religiosa d’autors com ara Mendelssohn, Rachmaninov o Kverno, entre d’altres. La segona part es va centrar d’una banda, en els cors d’òpera d’"Eugene Onegin" (P. Tchaikovsky), "Tannhäuser" (R. Wagner) i "Nabucco" (G. Verdi), i de l’altra, en nadales populars catalanes, entre les quals hi havia "Les dotze van tocant", "El desembre congelat", "El cant dels ocells", "L’Àngel i els pastors" i "El rústec villancet". En els torn de bisos, el director de l’Orfeó Català, Josep Vila, va anunciar com a primícia l’estrena d’una versió bilingüe de la nadala "Santa Nit" –en alemany i en català– i va convidar al públic a afegir-se en l’estrofa cantada en català. El concert va finalitzar amb "El Cant de la Senyera", tot un himne del concert català.
Per assistir al concert, les persones adultes havien de fer un donatiu de 8 euros, mentre que els infants gaudien d’entrada gratuïta. A l’inici del concert, la responsable de Suport Castellar, Cristina Torres, va agrair a l’Obra Social Caixa Penedès i a la Regidoria de Benestar Social la iniciativa de destinar la recaptació del concert a les entitats de la vila que donen suport a les persones amb discapacitat.