dimecres, 2 de desembre del 2009

Usuaris de l’Associació AVAN faran activitats terapèutiques amb els animals del Centre d’Animals Domèstics de companyia

Terrassa. El consistori i l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) han signat un conveni de col·laboració per què els usuaris del Casal Obert de l’entitat facin activitats amb els animals acollits al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics (CAAD). L’objectiu és millorar aspectes psicològics, socials i físics d’aquestes persones mitjançant la participació en activitats amb els animals. La signatura del conveni ha anat a càrrec del regidor de Medi Ambient, Màrius Massallé, i del president de l’entitat, Miquel Aguilar.
Mitjançant aquest conveni, 22 persones dividides en 2 grups, sempre acompanyades pels monitors necessaris en funció de l’activitat, aniran regularment al CAADC per a fer activitats adaptades a les necessitats de cada persona, des de passejar dels animals fins pentinar-los o raspallar-los, o senzillament jugar amb ells. Diverses investigacions demostren que els animals de companyia poden proporcionar la sensació de sentir-nos necessaris, i donar un sentit de família i de seguretat; i ànims per fer exercici. el contacte i la interacció amb ells té un efecte positiu sobre les persones.
L'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la difusió i a la divulgació de la neurologia, així com a la millora de la qualitat de vida dels afectats per les diferents malalties neurològiques.
Actualment, el CAADC ja col·labora amb diferents entitats que realitzen activitats amb finalitats terapèutiques amb els animals acollits: Fundació Prodis, Fupar, Àskal i la Fundació Main, a més del Departament de Justícia per a prestacions en benefici de la comunitat. L’experiència fins a dia d’avui és satisfactòria i l'Ajuntament la valora molt favorablement ja que contribueixen a millorar la sociabilitat dels animals del centre i dona resposta a les necessitats específiques de diferents col·lectius de la ciutat.