dimecres, 9 de desembre del 2009

Taller de medi ambient: centres de taula i guarniments de Nadal

Ripollet. Per tercer any consecutiu, s'organitzen, el proper 18 de desembre, a les 18 hores, a la Casa de Natura, els tallers de centres de taula i guarniments de Nadal respectuosos amb el medi. L’objectiu d’aquests tallers és conscienciar la població de la problemàtica derivada de la producció de residus en la nostra societat. Utilitzant materials procedents de rebuig que porten els participants es realitzen centres de taula i paraments de Nadal per a les nostres llars.
Aquest any també és el Croc, el gripau corredor mascota de la Casa de Natura, qui ens felicita el Nadal i, ja que l’any 2010 ha estat declarat Any de l’Arbre a Ripollet, el Croc ens ensenya a tenir cura dels arbres durant les festes de Nadal.

Això ho fa el Croc des d’un retallable que es pot trobar a la web municipal
www.ripollet.cat on ens aconsella:
-Per als guarniments de Nadal, evitem la molsa i les espècies autòctones com el boix, el grèvol, el vesc o el galzeran, ja que compleixen una funció molt important en els nostres ecosistemes.
-Quan triem l’arbre de Nadal, podem triar una espècie mediterrània com l’arboç, l’alzina o el llentiscle, que poden sobreviure d’un any per l’altre, ja que són autòctones i es poden replantar als nostres boscos.
-Si triem el tradicional avet, vigilem que sigui procedent d’un viver o plantació controlada. Quan s’acabin les festes, el podrem dipositar als punts de recollida o a la deixalleria des d’on es portaran a centres per al seu compostatge.

La regidora de Medi Ambient i Salut Pública, Gemma Edo, agraeix la participació de totes les persones que han assistit als actes que s’han programat des de Casa Natura durant aquest any i desitja a tothom un bon any 2010, tot recordant que la Regidoria de Medi Ambient està treballant en l’elaboració de la programació de l’any vinent que tindrà com a protagonistes els arbres.