divendres, 11 de desembre del 2009

L’escola bressol Can Casamada obra les seves portes el proper dilluns

Montcada i Reixac. Els 41 nens i nenes que des del passat setembre ocupaven temporalment les instal·lacions de l’escola bressol Lluís Companys es traslladaran dilluns al nou centre, al carrer Colón, un edifici que forma part del Patrimoni Arquitectònic de la Ciutat. A més d’aquests alumnes també s’incorporarà al centre una nova classe d’infants d’un a dos anys i al gener, després de les vacances de Nadal, ho faran els nadons. La regidora d’Educació, Ana Rivas, ha afirmat que “amb aquest centre Montcada i Reixac ja disposa de quatre escoles bressol municipals”.
Aquesta primera setmana de funcionament servirà per a què tant els menuts com l’equip de professionals s’adaptin al nou espai. També es faran visites guiades amb els pares per a que coneguin les instal·lacions. Aquest nou centre disposa de 470,96 metres quadrats de superfície útil distribuïda en tres plantes i 221,75 metres quadrats més de pati. En total, l’escola bressol de Can Casamada té cinc aules: una per a nadons (8 places), dues per a nens i nenes d’un a dos anys (13 places c/u) i dues més per a infants de dos a tres anys (20 places c/u). Aquests espais estan ubicats a la planta baixa i primera planta de l’equipament. A la segona planta hi ha una sala de grans dimensions que es farà servir en funció de les necessitats del centre, per exemple, com a pati els dies de pluja o com a espai per dur a terme activitats fora de l’horari escolar.
L’equipament també disposa d’una sala per a l’equip educatiu i reunions, una cuina, una sala polivalent, un magatzem per material didàctic, una sala per a bugaderia i material de neteja, un material de neteja, un vestidor i cambra d’higiene per al personal treballador de l’escola, zona per guardar cotxets i dos patis equipats amb jocs. El centre ofereix servei de menjador i d’atenció psicològica per als nens i nenes i les famílies que ho requereixin. A finals de gener es farà una jornada de portes obertes a la ciutadania.